Tsu - A Facebook blokkolja versenytársait

A Facebook blokkolja az összes, a Tsu.co oldalra mutató linket minden, a vállalathoz köthető platformon (beleértve az Instagramot és a Messengert is). Több mint egymillió olyan bejegyzést töröltek utólag, mely bármilyen módon – kép, videó vagy komment formájában – utalást tett az új közösségi médiumra.
A felhasználók azt még le tudják írni, hogy „Tsu”, azonban a „Tsu.co” összetételt egy pillanat alatt blokkolják – írja a CNN.
A Facebook közlése szerint ez azért történik, mert az oldalra mutató linkek spamnek, tehát kéretlen tartalomnak minősülnek, ezáltal pedig bosszantóan hatnak a közösségre. A Tsu ugyanakkor úgy véli, a Facebook így akarja ellehetetleníteni őket. Nemkívánatos személyek vagyunk” – mondta az üggyel kapcsolatban Sebastian Sobczak, a Tsu alapítója. Mindenféle honlapra lehet hivatkozni, kivéve erre – tette hozzá.
Megpróbáltunk egy Tsu felhasználói fiókot is összekötni a Facebook fiókkal. A lehetőség adott, azonban a folyamatot nem lehet véghez vinni, mivel az URL-cím le van tiltva a Facebookon.

A felhasználókhoz kerülnek a hirdetési bevételek

A Tsu egy viszonylag új közösségi oldal, mely azt állítja, hogy hirdetési bevételeit szétosztja felhasználói között. Ellentétben tehát a legtöbb szociális platformmal (beleértve a Facebookot is), melyek az oldalon megjelenő reklámok után kapott pénz 100 százalékát megtartják, a Tsu csak ezek 10 százalékára tart igényt. A fennmaradó összeg a hirdetést közzé tevő felhasználóhoz, annak meghívójához, illetve a hozzájuk köthető ismeretségi láncolathoz kerül.
Ezzel pénzügyileg ösztönzik, hogy az emberek bejegyzéseket posztoljanak a Tsu-ra, hogy másokat is meghívjanak a közösségi oldalra, valamint hogy minél több személyt irányítsanak saját Tsu oldalukra. Még azzal is nyereségre tehetnek szert a felhasználók, ha azoknak az oldalára irányítanak embereket, akiket ők hívtak meg a Tsu-ra.

A Tsu megjelenítése spamnek minősül?

Ezáltal könnyedén ellephették volna Tsu linkek a Facebook üzenőfalát, és vélhetően éppen ez az, amit Zuckerbergék meg akartak akadályozni.
A Facebook közölte: több felhasználója is spamként jelentette be ezeket a hivatkozásokat, ide tartozik egyébként „a csoportos üzenetek küldése, a túl sok hivatkozás vagy kép közzététele mások idővonalán, vagy olyan személyek ismerősnek jelölése, akiket személyesen nem ismersz” – olvasható a Facebook szabályzatában. Szeptember 25-én tehát a vállalat úgy döntött, teljesen megszabadul a Tsu-tól.
Nem engedjük, hogy a fejlesztők olyan tartalmak megosztására ösztönözzék a felhasználókat, melyek spamnek minősülnek, és rossz tapasztalatokat eredményezhetnek a Facebookkal kapcsolatban – mondta Melanie Ensign, a vállalat egyik szóvivője.
A CNN felvette a kapcsolatot a Tsu néhány felhasználójával. Többségüknek egyelőre egy fillér sem ütötte a markát, ám úgy vélik: a Facebook igazságtalan lépést tett.
Sorozatos szabályszegések a Facebooknál A Facebook közösségi oldal adatokat gyűjt mindenkiről, aki valaha meglátogatta az oldalt, még akkor is, ha az internetező nem rendelkezik felhasználói fiókkal, vagy kifejezetten letiltotta a nyomkövetést – derül ki a belga adatvédelmi hivatal tanulmányából.
Nagyot kaszál a Facebook A harmadik negyedévben bő negyven százalékkal 4,5 milliárd dollárra emelkedett a Facebook bevétele, a nyereség pedig a fejlesztési beruházásokra fordított nagy összegek ellenére is tizenegy százalékkal 891 millió dollárra nőtt.